Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Neo-realisme

Peter Kurrild-Klitgaard: Menighedsbladet Politiken havde fredag en længere artikel med den påstand, at Socialdemokraternes nye linje er udtryk for ’neo-liberalisme’ - hvad det så end ellers er.

Peter Kurrild-Klitgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til at begrunde den givne konklusion havde man som den altid uundværlige ekspert hidkaldt RUC-professor Claus Bryld og sat ham til at læse Socialdemokraternes 2032-oplæg til efterårets partikongres. Hvilket med mandens partipolitiske historik svarer omtrent til at sætte en vegetar til at anmelde kødtyperne på et steakhouse. Nok så interessant ved artiklen var imidlertid, at man også har interviewet Sossernes nye gruppeformand, den hjemvendte søn, Henrik Sass Larsen: »Jeg tror ikke, at befolkningen ønsker sig et betonsocialdemokrati, hvor alt, der er offentligt, er godt. Og hvor det bare går ud på at begrænse den private andel af samfundet mest muligt via nogle højere skatter. Sådan ser jeg det ikke,« sagde Sass Larsen. Det er ganske rigtigt andre toner og en anden isme, end man plejer at høre, men ’neo-liberalisme’ er det næppe. Men måske neo-realisme?