Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Nazipakket har vist, at vi atter må iføre os det mentale frihedskæmperarmbind

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Nazipak

Niels Jespersen

Groft sagt troede egentlig, at vores bedsteforældre havde gjort grundigt op med nazipakket, men efter at en leder fra organisationen Nordfront er blevet anholdt for hærværk mod den jødiske gravplads i Randers, er det åbenbart nødvendigt atter at iføre sig det mentale frihedskæmperarmbind.

Hvis Nordfront-nazisten viser sig at være skyldig, har Groft sagt et forslag til en passende straf. Når han er færdig med at rense gravsten og sige undskyld, skal han genopbygge pistolskuret ude på Christianshavn - der, hvor landsforrædere blev henrettet efter krigen. Det kan stå som et passende monument og påmindelse til nutidens antisemitter.

Lige så spagfærdige vi demokrater kan være i fredstid, lige så grusomt kan vi hævne os på dem, der i krig løfter hånden mod vores jødiske landsmænd.

Varemærkning

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

EU-Domstolen har netop bestemt, at varer fra områder, der er besat af Israel, som Golanhøjderne, Vestbredden og Østjerusalem, skal mærkes, så europæiske forbrugere ved, at de kommer fra besatte områder. Det er Frankrig, der har presset på for at få denne dom vedtaget.

Det lyder umiddelbart fint, så forbrugerne ved det, men det mærkelige er, at der er mange lande, der har besatte områder, men dér forlanger EU ikke, at varer skal mærkes. Tyrkiet har således besat Nordcypern. Kina har besat Tibet. Rusland har besat Krim. Marokko har besat Vestsahara. Ja, og USA besatte Californien og tog det fra Mexico, hvis vi endelig skal gå tilbage i historien. Men så åbner vi bare Pandoras æske, som i forvejen er fyldt med bizarre ting fra EU.

Sagen er, at EU ikke vil røre ved nogle af de lande, men gerne ved Israel, for forude vinker en masse dejlige handelsaftaler med muslimske regimer. Tal ikke om moral her, men så ved vi, hvor vi har EU.