Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Naziburger i Nordvest: Må de selvbestaltede politiske dørmænd få dårlig mave og miste appetitten

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Selvbestaltede politiske dørmænd

Niels Jespersen

Var det noget med en naziburger? Sådan spørger det venstreekstreme medie, Konfront, efter at Nye Borgerlige-politikeren Anahita Malakians har overtaget burgerbaren The Barn et par kraftige brostenskast fra de autonomes kommunalt betalte klubhus i Nordvest.

En anden overskrift kunne være »røde hooligans på SU chikanerer selvstændig erhvervsdrivende med iransk flygtningebaggrund«, for de autonome har orkestreret en kampagne med dårlige anmeldelser, og kender man sine lus på travet, er hærværk og vold næste skridt.

Konfronts artikler er anonyme. Ironisk nok fordi de frygter repressalier, men én skribent er Torkil Lauesen fra den betjentmyrdende Blekingegadebande, der også er sat i forbindelse med børnekidnapning.

Groft sagt håber, at de selvbestaltede politiske dørmænd får dårlig mave og mister appetitten. Anahitas burgere skal vi til gengæld prøve.

Lunds skove

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Enhedslistens Rune Lund, cand.scient.pol., så ud, som havde han fået et chok efter at have hørt finansminister Wammens (S) forslag til en ny finanslov. Lunds hår stod lige i vejret, så stærkt påvirkede det denne følsomme socialist.

Hvad er det, Wammen har glemt? Skoven. Hvad er Lunds vision? Mere skov. Flere træer. Egetræer som i førhistorisk tid skal dække Danmark uden for de store byer. Bøgetræer er for nationalistiske.

Lund vil nationalisere alle de ikke-økologiske bønders gårde. Og så kan de bønder, som er blevet arbejdsløse, blive omskolet og blive pædagoger. Køerne forsvinder også og dermed alle burgerbarer. Ingen McDonald’s i fremtidens vegansk-venstresocialistiske Danmark. Kun skov.