Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Nazi-staccato

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi er alle imod regeltyranni, skattehetz og naziislamisme. Men nu har de Konservative i dyre domme plastret byen til med plakater, hvorpå de opfordrer til, at disse ting, som vi alle – alene af rent sproglige grunde – kun kan være imod, stoppes. Men sjovt nok har det skaffet partiformand Pape i alle medier. Og nu følger alle spændt med i, hvordan den rare, runde Pape klarer kampen mod den pænhed, som truer ham og partiet med udslettelse.

Det, som ophidser medierne, er en æstetisk nødvendig orddeling på plakaten om nazi-islam-isme. I DR Deadline forleden afslørede Pape, at han endnu ikke har forstået, at hvert minut på TV skal bruges til polemiske, humoristiske angreb og ikke til et pænt forsvar mod indignerede angreb fra den politisk korrekte studievært Niels Krause-Kjær. Pape kunne have påpeget, at Krause-Kjær ofte deler sin ordstrøm på opsigtsvækkende steder med hakken og stammen, som kan virke stødende på mange. Derfor bør han også tolerere de Konservatives staccato-plakater.