Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Naiv kunstner

Edith Thingstrup: Kunstneren Simone Aaberg Kærn er kvinden bag det nye portræt af tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, som forleden blev afsløret på Christiansborg. Selvom Simone er tidligere BZer og kommer fra et venstreorienteret miljø, er hun dybt imponeret over sit motiv.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kunstneren Simone Aaberg Kærn er kvinden bag det nye portræt af tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, som forleden blev afsløret på Christiansborg. Selvom Simone er tidligere BZer og kommer fra et venstreorienteret miljø, er hun dybt imponeret over sit motiv. »Anders Fogh Rasmussen er et nysgerrigt, åbent og tolerant menneske,« udtaler Simone Aaberg Kærn. Umiddelbart ville den slags kommentarer være politisk selvmord i Danmarks kunstneriske miljøer. Det indrømmede Simone Aaberg Kern i Jyllands-Posten forleden. »De venstreorienterede vil helt sikkert synes, at jeg har prostitueret mig og solgt min sjæl til magtapparatet«. Men Groft sagt forventer ikke de store repressalier. Simone huskede nemlig at tage de nødvendige forbehold. »I mine øjne har han ødelagt velfærdsstaten med sin politik,« fastslog hun. På en bagvendt måde må man erklære sig enig med den naive kunstner. I tiden, hvor Fogh var statsminister, voksede antallet af offentligt ansatte eksplosivt, og i dag fylder den offentlige sektor mere end nogensinde i forhold til landets økonomi. På langt sigt skal det nok ødelægge velfærdsstaten. Det ødelægger bare lige resten af samfundet først.