Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Næhnej, Farage

Eva Selsing Fold sammen
Læs mere

UKIP-lederen og Brexit-faderen Nigel Farage trækker sig som formand for partiet. Hyldet som en helt i EU-skeptiske kredse, hvor man gerne lader enmandshæren Farage hvile på laurbærrene.

De eurofile, derimod, vil ikke finde sig i det. Næhnej, han kan søreme tro om! At en enkelt mand sætter sig et kolossalt mål, arbejder utrætteligt på at nå det i adskillige år, og lykkes med sit utrolige forehavende – det er ikke grund nok til at trække sig lidt. Således hyler de sårede unionsfølelser, der ligger i fosterstilling på Jean Claude Junckers skød. Drømmende sig tilbage til tiden før Brexit, hvor den virkeliggjorte EU-feudalisme var inden for rækkevidde. Al den magt over masserne, der bliver sværere at realisere nu. Måske disse tydeligt udkørte grædekoner også kunne have brug for en lille respit?