Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Når man med Jens Rohde i front forsøger at spille stærk mand, ender man med at være til grin

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Separationsangst

Peter Nedergaard

Morten Østergaard fra de Radikale har meldt ud, at kløften mellem hans eget parti og Socialdemokratiet er større, end den har været længe. Det har de fleste vel kunnet iagttage i flere måneder. Så det er ikke nyt. Hvad således Morten Østergaard mest udstiller med sin ekstraordinære udmelding er de Radikales placering i en limbosituation. Man aner tilsyneladende hverken ud eller ind. Der er ingen strategi ud af den totale indflydelsesløshed.

Når man med Jens Rohde i fronten forsøger at spille stærk mand i sagen om andelslejlighederne, ender man med at være til grin. Der er ingen fornemmelse af nogen politisk vej. Dybest set er det stemmespild at vælge radikalt. Morten er ikke vred. Morten er skuffet, sur og separationsangst.

Islam er etnisk

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

DF undrer sig over, at den socialdemokratiske regering fortsætter med at bevilge millioner til muslimske »friskoler«. I den forbindelse kan man høre den smilende Kasper Sand Kjær (A) forsvare det. Han ved, hvad han taler om. Han er bachelor i »uddannelsesvidenskab«.

Han forsikrer om, at de fleste muslimske friskoler formidler »danske værdier«. Der er dog noget, som undrer. Han omtaler muslimer som mennesker med »anden etnisk baggrund«. Hvad er det for en etnisk baggrund? Mon han mener, arabere er født som muslimer (hvad vi faktisk alle er)? Det kan da ikke passe, at Kjær ikke kan skelne mellem religion og etnicitet? Når en dansker bliver muslim, har hun i så fald ændret etnicitet?