Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Når katten er ude...

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Morgens Lykketoft har lånt en mikrofon af dagbladet Information – og i et kæmpe »interview« får han lov til at snakke uimodsagt stolpe op og stolpe ned.

Lykketoft har naturligvis svaret på alt: Klimakrisen, protestpartiernes fremmarch, EU-skepsis, politikerleden, Donald Trumps succes osv... Det manglede bare, når nu man er formand for FNs generalforsamling og bor i et Trump Tower i New York. Så forstår man også bedre al den snak om global ulighed.

»Jeg er ikke lallende optimist,« forsikrer Lykketoft. »Men jeg er fortrøstningsfuld i forhold til flere af de europæiske socialdemokratier, hvor det svenske for eksempel lige har fremlagt en stor velfærdspakke og i forhold til mit eget parti, hvor man også har forstået, at en mere økonomisk retfærdig fordelingspolitik skal tilbage på dagsordenen.«

Klart, klart. Mens Lykketoft har nydt den kystbanesocialistiske tilværelse på FNs bonede gulve, har de danske socialdemokrater accepteret, at fattige patienter skal have ret til at blive behandlet på privathospital for deres skattekroner. Når katten er ude, kan musene for alvor skabe social retfærdighed.