Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Når coronamoden skifter

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Narrativ-fashion

Eva Selsing

Åh, det skifter jo, hvilket narrativ, der lige er på mode for tiden, ikke sandt? Tag nu coronaophavsforklaringen. Da Trump sidste år formastede sig til at sige, at kinavirussen med al sandsynlighed kom fra et laboratorium i Wuhan, blev han udskreget som sindssyg paranoiker i alle mainstreammedier. Den amerikanske statsepidemolog Anthony Fauci udtalte skråsikkert, at det antagelig ikke engang var muligt at udvikle et sådant virus kunstigt. Nu, hvor Trump ikke er præsident mere, er det imidlertid blevet tilladt at sige netop dét, og Fauci selv udtalte forleden, at han slet ikke er sikker på, at corona har udviklet sig naturligt.

Heldigvis er der ingen herhjemme, der lader sig påvirke af sådanne skift i den holdningsmæssige mode, vel? Pyha. Det havde nemlig tegnet ildevarslende for det med kendsgerninger. Hvis nu de pludselig kom til at afhænge af udsigerens popularitet og ikke af, om de var sande. Avs, hvad?

Radikal dobbeltmoral

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det Radikale Venstre har i årevis ført højlydt tale om klimapolitikken. Der burde gøres noget mere. Politikerne på Christiansborg burde tage sig sammen og interessere sig for området. For nylig skulle det såkaldte Klimaborgerting efter et halvt års arbejde præsentere over 100 anbefalinger for politikerne på et møde på Christiansborg.

Formanden for Klimaudvalget i Folketinget er den radikale Rasmus Helveg Petersen. Han udeblev imidlertid. Heller ikke andre Radikale dukkede op.

De Radikale har også i lang tid råbt højt om sexisme. Den skulle bekæmpes hårdt. Der burde gøres noget. Ordene kom også fra den tidligere radikale formand, Morten Østergaard, lige indtil han selv blev taget i seriel sexisme. Er politisk dobbeltmoral simpelthen en del af det Radikale DNA?