Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Morten Østergaards fremdrift

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den berygtede fremdriftsreform, der pisker studerende til at afslutte studiet, før de overhovedet har forstået, hvad det vil sige at studere, er et typisk embedsmandsprodukt. Den er født ved et skrivebord, hvor man dividerer nogle gennemsnitstal med nogle gennemsnitstal og derefter trækker ti procent fra.

Fremdriftsreformen er rigid og uigennemtænkt, siger Yasmin Davali, formand for Danske Studerendes Fællesråd, til Politiken, og ingen med indsigt i de videregående uddannelser vil være uenig med hende. Den helt store fejl ved fremdriftsreformen er, at den ikke omfatter politikerne. Havde fremdriftsreformen omfattet politikere, ville eksempelvis den politisk ansvarlige for den, nemlig daværende uddannelsesminister Morten Østergaard (R), for det første have betalt en erstatning til staten, fordi han selv var en evighed om sine studier, for det andet ville han have vist fremdrift ved at gå ud af politik og have skaffet sig en ærlig levevej i stedet for at fortsætte som evighedspolitiker.