Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Morten med vindmølleblæsten

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Varmluftsgeneratoren Morten Albæk har gennem nogle år været kommunikationsmedarbejder hos vindmøllefabrikken Vestas. Nu har han sagt sit job op og starter en investerings- og rådgivningsvirksomhed ved navn Voluntas. Denne nyhed ryddede forsiden på Børsen. Åh nej! Hvad skal Vestas nu stille op?
»Det er vigtigt for mig at sige, at var Vestas ikke i så god gænge, som den er nu, så havde jeg ikke sagt ja,«udtaler Morten Albæk, der aldrig har sat sit lys under en skæppe.
Den nye virksomhed, Voluntas, skal investere penge i selskaber, der lever op til fire etiske kriterier. Et af disse kriterier handler om diversitet og om, at »minimum 50 pct. af ledelsen i selskaberne skal være kvinder indenfor tre-fem år«. Det må så betyde, at der gerne må være 55, 60 og sågar 100 pct. kvinder, hvilket er et noget alternativt syn på diversitet.
Michael Voss, som er direktør og ejer af Fundamental Fondsmæglerselskab, er imidlertid noget skeptisk over for Morten Albæks koncept. »Med lidt held kunne man nok få en flok søde, velmenende kvinder fra venstrefløjen til at skillinge sammen til at være lidt med,« vurderer Michael Voss i Børsen. Men bare rolig. Den slags kvinder er der masser af. Morten Albæk skal bare posere lidt mere med åbenstående skjorte, så er de investeringer hjemme. Og borte med vindmølleblæsten.