Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Mod hykleriet

Claes Kastholm Hansen: Formanden for Venstres Ungdom (VU), Morten Dahlin, ivrer imod statsstøtte til nycirkus, og af VUs hjemmeside fremgår, at Dahlins forening går ind for, at al kulturstøtte skal afskaffes.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis kulturen opfylder et behov, skal den nok klare sig ved hjælp af private donationer og indtægter fra de interesserede, mener VU, hvor spirrevipperne øver sig i at rakke anderledes tænkende ned ligesom deres voksne forbilleder i Folketinget. I anledning af Morten Dahlins udfald stiller to andre spirrevipper, Daniel Prehn, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, og Jeppe Fransson, Radikal Ungdom, ham i et læserbrev et virkelig interessant spørgsmål: Vil VU stå inde for sin egen politik og tilbagebetale de 2,5 mio. kroner, foreningen modtog i 2011, og sige nej til fremtidig støtte fra de statslige tipsmidler?

Dahlin, der efter alt at dømme bliver valgt til Folketinget ved det kommende valg, har ikke svaret sine to puslingemodstandere, men det er sikkert, fordi han er ved at forberede sin indtræden i Folketinget med et lovforslag, der ikke kun forbyder støtte fra tipsmidlerne til politiske foreninger, men også afskaffer partistøtten, for hvad har man de politiske puslingeforeninger til, hvis det ikke er til at modarbejde det grimme hykleri, man finder hos de voksne?