Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ministergas

Klaus Kjøller: Undervisningssektoren har altid haft en stor tiltrækning på politikere. Sektoren bombarderes derfor ustandselig med nye planer og reformer.

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nede på gulvet forsøger lærerne så imens at passe den daglige undervisning. Men det er ofte svært. Nu skal børn fra specialskoler ind i almindelige klasser. Men så viser en ny undersøgelse, at volden hærger på specialskolerne. Derfor spørger TV2 minister Christine Antorini, hvordan de i forvejen overbebyrdede folkeskolelærere skal overleve, at de nu også skal håndtere flere voldelige elever fra specialskolerne. Men ministerens optimisme er ukuelig. Lærerne vil kunne rekvirere ’rådgivningsteams’, som kan »klæde lærerne bedre på«. Enhver erfaren lærer kan se, at det aldrig kommer til at virke i praksis. Men for en minister er det nødvendigt at lade enhver reform ledsage af den slags ordgas for at udskyde det tidspunkt, hvor alle kan se, at den nye reform heller ikke virker. Ja, at den faktisk har gjort alting værre. Og at endnu en ny reform derfor må vedtages. Og helt uanfægtet af dette cirkus er der konstant 16 procent, der aldrig lærer at læse.