Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Minister for Facebook

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en fjer i hatten på Facebook, at statsministeren valgte dette medium til at lancere sin 2025-plan mandag aften. Og det var en ydmygelse af vores kongelige danske public service-medier, DR og TV 2, at han brugte den Marienborg-scenografi, som ellers kun benyttes til den nytårstale, som er årets store TV-transmitterede statsministertale.

Løkke tvang DR og TV 2 til at gøre helt ekstraordinær reklame for sin Facebook-side, fordi DR og TV 2 var nødt til at vise klip fra Facebooks direkte udsendelse af hans 2025 »nytårstale«. Det var smart af Løkke på denne måde at få planens positive gavedele omtalt så udførligt, inden DR og TV 2 tirsdag formiddag vanen tro kunne gå grassat i det negative: den hævede pensionsalder og nedskårne SU – og få kritiske politiske modstandere på banen.

I takt med at DR og TV 2 får flere og flere danskere til at følge Løkke på Facebook, bør Løkkes titel »pressens minister« opdateres til »minister for Facebook«.