Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Middelmådigheder

Henrik Dahl: I Weekendavisen undrer den i almindelighed glimrende René Gummer sig over, at fem så middelmådige musikere som Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Bill Wyman og Charlie Watts kunne skabe et rockband, der gennem årtier har haft ry for at være verdens største.

Henrik Dahl Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I denne undren over, at uduelige mennesker kan drive det til noget, står han ikke alene. Som det er mange bekendt, har Informations Peter Nielsen også slået fast, at Susanne Bier lige knap og nap har det talent, der skal til for at bikse en film sammen. Forslag til alternativ tolkning: at det er de halvdygtige, der fastlægger kriterierne for, hvad det vil sige at være dygtig. Som plaster på det sår, at de ikke er i stand til at interessere en større kreds af mennesker, kan de halvdygtige på denne måde i det mindste glæde sig over, at de er fantastiske. At de så aldrig kommer til at forstå, hvorfor Keith Richards’ »fejl« og »mangler« er hundrede gange mere interessante end deres egen »perfektion«, behøver vi andre til alt held ikke spilde vores tid på at overveje.