Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Messerschmidt gjorde Berlingskes arbejde

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Messerschmidt gjorde Berlingskes arbejde

Bent Blüdnikow

I en forsideartikel søndag skriver Berlingske om Morten Messerschmidt (DF), fordi han har søgt aktindsigt hos en række mellemøstforskeres sager på universiteterne. Sagen blev hot, fordi 40 mellemøstforskere i maj 2021 under seneste Gaza-krig trykte en kommentar i Politiken, hvor de fordømte Israel som en apartheidstat og opfordrede til boykot af landet. Derimod havde de intet kritisk ord om magthaverne i Gaza, Hamas, som havde startet det hele med missilangreb mod Israel.

Forsideartiklen i Berlingske gav ordet til Messerschmidts kritikere, der blandt andet kaldte det »chikane« af forskerne. Ingen tog Messerschmidt i forsvar. Man kunne have tænkt sig, at en borgerlig avis som Berlingske af egen drift havde undersøgt forskning og undervisning af disse 40 forskere, der kun fordømte Israel. Men den opgave overlod Berlingske til Morten Messerschmidt, og da han gjorde avisens oplagte opgave, så vinklede avisen kritisk på Messerschmidt og ikke på forskerne. Det var Politiken værdigt.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvad Danmark gør, det er altid det rigtige

Peter Nedergaard

I Danmark er vi kloge. Faktisk er vi nok klogere end de fleste folk i andre lande. For eksempel kan folk i disse lande ikke rigtig finde ud af den grønne omstilling. Det kan vi. Derfor vil de så gerne lære af os og købe vores grønne teknologi. Godt nok er der ingen evidens for, at vort syn på den grønne klogskab har nogen betydning for klimaet. Men det skal nok komme, for vi er også mere forudseende end de fleste folk i andre lande. Vi er tillige klogere, når det drejer sig om mink. En død mink er en god mink. Derfor slog vi et helt minkerhverv ihjel. Det kostede op til 19 milliarder kroner, men de penge er givet godt ud. I andre lande vaccinerer man mink mod covid-19, og man ser her intet videnskabeligt bevis for, at minkfarme fører til fare for opblussen af pandemien. Men som sagt: Forudseenhed er danskernes styrke. Vi gør det rigtige. Altid.