Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Merkel unplugged

Læs mere
Fold sammen

Nogle gange er det bedst, hvis der ikke er mikrofoner på. Bevis A: Angela Merkels svulstige nytårstale, hvori kansleren fik fortalt de tyske demonstranter mod islamiseringen, at der er »had i deres hjerter«. Det er lidt ligesom dengang, Poul Nyrup kastede sin »stuerene«-bemærkning op i offentligheden. Det gav, som alle vist er klar over i dag, bagslag. Et historisk bagslag, faktisk. Og lad os nu se, om ikke Mutti Merkels verbale slimklat kommer flyvende tilbage i ansigtet på hende og hendes rådgivere.

Hvis vi må give et godt råd til kansleren: Næste gang, galden og hadet trænger sig på, er det en god idé at få det ud i et »safe space«. Blandt venner. Uden kameraer og en hel nation, der kigger med. Som hvis man har kludder med peristaltikken, brok eller podagra. Nogle ting skal man ikke belemre resten af verden med.