Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Mere Nokia!

28DEBKLAUS-KJ-LLER-GROFT-15.jpg
Klaus Kjøller Groft Fold sammen
Læs mere

Politikere fra Udenrigspolitisk Nævn anbefales at lade deres smartphones blive hjemme ved nævnets rejse til Rusland. På grund af fare for hacking. Men det er rent vås, for russerne kan bare hacke medlemmernes smartphones her i landet. Nettet kender jo ikke til grænser.

Sandheden er, at FE er bange for, at medlemmer, som glemmer mobilen på hotelværelset under opholdet, vil gøre det muligt for russisk efterretningsvæsen at lægge fysisk overvågningsudstyr ind på mobilen. Nu rejser de derfor så af sted med gamle Nokia-telefoner. De kan skrottes ved hjemkomsten. Og det er desuden godt for møderne i Rusland, hvor ingen afledes af deres smartphones.

Ordningen med Nokia-telefoner til MFer bør indføres i Folketingets hverdag, så medlemmerne også dér kan koncentrere sig om forhandlingerne i salen.