Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Men tonen!

Eva Selsing
Læs mere
Fold sammen

Så er vi her igen. Med tonen. Den britiske avis The Spectator har, med den konservative skribent Douglas Murray i spidsen, kaldt til konkurrence om, hvem der kan skrive det groveste digt om Tyrkiets præsident, Recep Erdogan.

Og det er alt for galt. Venligboerne, feministerne, de postkoloniale aktivister, de borgerligt anstændige og den samlede venstrefløj må gå forrest og kalde til sanktioner over den formastelige avis. Skal man bare kunne håne, spotte og latterliggøre stakkels diktator-typer, der af den latente racisme og uligheden er blevet tvunget til væmmelig, undertrykkende adfærd? Nej. Der må sættes en grænse. Man har ikke ytringspligt, og vi skriver trods alt 2016, hvor det ikke kan være rigtigt, at folk bare kan sige, hvad det passer dem om tyranniske statsledere. Sæt i gang – for humanismens og anstændighedens skyld.