Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Mediekvinders sexisme-anklager er meget skæggere at skrive om end ukendte muslimske kvinders nød

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvor er protesterne?

Bent Blüdnikow

Hver dag er der spalte op og ned om kvinder i mediebranchen, der klager over sexisme. Til gengæld er der meget lidt om de muslimske kvinder, der udsættes for undertrykkelse og sexisme. Der er for nylig afdækket, at i Odense giver en imam shariaregler ved skilsmisse, der groft tilsidesætter kvinders rettigheder, men forargelsen er begrænset.

I Ekstra Bladet skriver debattøren Geeri Amiri: »Integrationsindustrien har rigeligt med gøglere og konferencer og fedtfattige opskrifter på falafler. Hvad der er behov for i den virkelige verden, hvor kultursammenstød finder sted, er handling... Jeg kan slet ikke forstå, hvilken skamløshed minoritetsforeningerne ejer, når de på den ene side slår sig op for at være det nye sort, som skal lysne tilværelsen for kvinder og mænd. Og på den anden side sidder og triller tommelfinger, når sagen angribes fra de mest middelalderlige mennesker.«

Amiri har fat i noget centralt, men sagen er blot, at mediekvinders sexisme-anklager er meget skæggere at skrive om end ukendte muslimske kvinders nød.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Verdens dårligste idé nogensinde

Eva Selsing

Forleden kunne denne avis berette, at palæstinenserloven af 1992 var en rigtig dårlig idé. De herboende palæstinensere er for størstedelens vedkommende dømt for kriminalitet eller på overførselsindkomst.

Mens det er rart, at man også i pæne kredse i dag kan sige det åbenlyse – at palæstinenserloven var en uhyggelig fejl – så mangler der stadig noget. Hvornår er der en journalist, der ringer radikale politikere og islamfeticherende kunstnere op, foreholder dem konkrete forbrydelser begået af de tilvandrede og spørger, om de synes, der er for lidt af den slags – eftersom de åbenlyst gerne vil have mere af den islamiske eksotik. I alle andre sammenhænge stiller vi folk til ansvar, også moralsk. Det skal man vel ikke være fritaget for, bare fordi man er venstreorienteret?