Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Med tændt mobil

05DEBjeve-Klaus-Kjoeller-Gr.jpg
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft Fold sammen
Læs mere

Menneskeheden synger på sidste vers ifølge kapaciteter som Stephen Hawking og Yuval Harari (verdensbestselleren »Sapiens«, 2014). Men det danske dagblad Politiken, »Organet for den højeste oplysning«, fylder i dagevis sin forside og sine indvolde med forkælet dansk ungdom, som jamrer over, at de ikke kan lade deres mobiler i fred, mister koncentrationen og derfor lider af stress. Det har konsulent og foredragsholder Søren Hebsgaard fundet ud af med en undersøgelse. Og det kan eksperter, skolefolk og skoleelever så ævle løs om i dagevis.

Det eneste, vi ikke får at vide, er, at problemet alene skyldes, at ingen skoleledelser tør forbyde mobiler i timerne af skræk for, at alle eleverne så myldrer over til konkurrenten, som så scorer alle STÅ-indtægterne. Når menneskeheden går under, bliver det med tændt mobil.