Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Med den slags venner...

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

I det danske konservative intellektuelle netmagasin Critique huserer Danmarks nye Jean de France’er. En af dem er cand.polit. Thomas Gress. I seneste nummer kaster han sig ud i varmt et forsvar for den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump. »For det, der kendetegner Trumps ofte forvirrende udtalelser, er den øjensynlige kætterske holdning, at præsidentens hovedopgave er at tjene det amerikanske folks interesser,« skriver Gress.

Med den slags konservative venner behøver Trump ingen ondskabsfulde venstreorienterede fjender til at fremhæve forvirringen i hans tanker. Vi ønsker de danske konservative intellektuelle til lykke med deres nye åndelige leder. I det mindste sætter Trump forvirringen i system. Det er mere end, hvad man kan sige om Det Konservative Folkeparti.