Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Marius og ambassadøren

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USAs ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, blander sig i sagen om aflivningen af giraffen Marius i Københavns Zoo.

»Hundredvis af jer har rakt ud til mig angående aflivningen af den 18 måneder gamle giraf Marius søndag i Københavns Zoo,« skriver Gifford på Facebook.

»Som dyreelsker, WWF-tilhænger og partner til en mand, der har dedikeret sit liv til dyr, (Stephen er dyrlæge og har brugt hele sit liv på at arbejde med dyr, store som små), finder jeg situationen foruroligende,« erklærer han.

Præsident Obama har personligt udpeget Rufus Gifford til ambassadør, fordi Gifford er god til at samle penge ind. Ambassadøren ved således ikke noget om, hvordan vilde dyr lever og æder hinanden. Til gengæld ved han noget om, hvordan man overlever i den politiske jungle og drukner sine modstandere i en syndflod af penge.

Det er rørende, at en amerikansk ambassadør interesserer sig for, hvilke dyr vi afliver i de zoologiske haver. Måske skal vi tage det som en invitation til at interessere os lidt mere for, hvilke mennesker, de afliver i USAs fængsler.