Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Mao tse-Tolstrup

Claes Kastholm Hansen: Tor Tolstrup, seniorkorrespondent, tidligere chefredaktør på Jyllands-Posten og én af de få danskere, der virkelig ved noget om Kina, skriver i sin avis, at vi nok ikke skal regne med det helt store eksporteventyr til »gul blok«, for Kina vil sandsynligvis selv forsyne sin voksende middelklasse med varer og bl.a. bruge sine mange penge på at opkøbe virksomheder hos os.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Derfor tilbyder han: »Kald mig Mao, hvis der kommer ret meget ud af statsministerens Kina-ambassadør«. Allright, hr. Mao, Groft sagt kan garantere Dem, at der vil komme en masse ud af Kina-ambassadøren, der som bekendt hedder Ritt Bjerregaard: en masse sure og intrigante klummer i dagbladet Politiken og en masse imponerende rejsebilag, hvis beløbsstørrelser vil få selv Hollywood-stjerner til at spærre øjnene op.