Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Manu Sareen som radiovært: Sådan er man modig i dag

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Manu-barnet

Eva Selsing

Manu Sareen har fået sit eget radioprogram på P1. Konceptet er en kopi af Hassan Preislers på Radio24syv og skal handle om følelser og familie. I den første udsendelse spørger Sareen angiveligt sin egen søn, om denne synes, at hans far er en god far.

Et greb, der passer så flot ind i tidens glæde ved at voksengøre de små og infantilisere de store. Det vil utvivlsomt blive kaldt »modigt«, for det er sådan, man er modig i dag: ved at overskride grænser, og de sidste grænser som endnu ikke er nedbrudt, hører jo til barndommen og dens krav på ikke at blive inddraget i voksenlivets bekymringer.

Lyt med i næste uge, når Manu søger råd om narkotikamisbrug hos et børnehavebarn.

Et hurtigt væddemål

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er ren fantasi at forestille sig, at Danmark skal være et industriland, skriver Politiken. Avisen har nemlig været i Silicon Valley og set, hvordan man kan blive rig uden at lave noget. Som bevis anføres, at Danmark siden finanskrisen har tabt næsten 65.000 arbejdspladser i fremstillingsvirksomhederne.

Groft Sagt kan ikke lade være med at bemærke, at Politiken i samme periode har mistet noget nær hver anden læser. Vi tager gerne et væddemål. En god flaske portvin mod en venti mocca caramel latté (eller hvad de nu drikker på Rådhuspladsen) på, at produktionsindustrien vil udleve huset Politiken.

Krænkende forfattere

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

43 forfatterskoleforfattere har forfattet 43 små fortællinger, som ikke er fiktioner. De puttede deres 43 anonyme fortællinger i en postkasse. Nogle advokater samlede fortællingerne op og lavede dem om til en rapport. Fortællingerne er sobre, men indholdet er grænseoverskridende, udtaler advokaterne.

I 27 af fortællingerne er forfatterskolens rektor skurken. Så der er tale om »autofiktion«. 11 er bipersoner, og de er alle grænseoverskridende. En af de grænseoverskridende fortællinger foregår i Hald ved Viborg. Her kastede en forfatter sig over en forfatterspire, og overfaldet var verbalt. Forfattere arbejder jo med sprog. En anden forfatter forløb sig. Før i tiden var forfattere venstreorienterede venlige økohumanister, i dag krænker de deres undersåtter. En dag fremstår der måske en anstændig borgerlig forfatter.