Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Make my day

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

På valgdagen vil det såkaldte »Ungdomshus« i København lægge lokaler til et festligt arrangement. »Vi gider ikke fejre de politikere, der i minutiøse detaljer skal ruinere vores lokalsamfund de næste fire år. Vi vil tæske dem!« lyder budskabet fra organisationen Party Rebels. »Medbring plakater af de politikere, du elsker at hade allermest! Vi skaffer rundboldbats, golfkøller, dartpile og andre kreative måder, vi kan tæske dem på!« Men den største trussel fra de unge rebeller kommer her: »Vi forsøger også på at skaffe en makulator, så du har mulighed for at slippe af med dit valgkort på en ansvarlig måde, hvor det ikke gør nogen skade på samfundet!«

Det borgerlige Danmark ryster i bukserne! For de røde aktivister nægter at stemme. Som Clint Eastwood sagde: Go ahead, punk, make my day.