Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Mænds lod

Claes Kastholm Hansen: I sin anmeldelse af Johannes Møllehaves nye erindringsbog bebrejder Jyllands-Postens anmelder Henriette Bacher Lind den Herrens kæledægge hans »ynkelige forsvarsskrift omkring den navnkundige episode på københavnerhotellet d’Angleterre i april 2011, hvor han blev lagt i håndjern på grund af sin højrøstede opførsel«.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere

Men det er ikke nogen rimelig bebrejdelse. Johannes Møllehave er i sin gode ret til at jamre over den voldsomme behandling, når man tager i betænkning, at en vis kvinde ikke blev lagt i håndjern, da hun under valgkampen råbte og skreg mod sin modstander, den sagtmodige Lars Løkke Rasmussen. Hendes højrøstede opførsel, der umuliggjorde al almindelig samtale, fik endda Berlingske til helt forundret at spørge i en leder, om man virkelig kunne råbe sig ind i Statsministeriet. Det kunne man. Danmark er og bliver et mærkeligt land. Hvis man er kvinde, kan man råbe sig ind i Statsministeriet. Hvis man er mand, kan man bare råbe sig ud af d’Angleterre og ind i et par håndjern.