Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Mænd i ledelse

Mie Harder: »Der er i øvrigt også et par ting, mændene er bedre til end kvinderne!« skriver adm. direktør i Irma Alfred Josefsen i en klumme i Berlingske Business.

Mie Harder Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vel at mærke efter at gennemgå en lang række kvindelige ledelsesværdier, som ifølge topdirektøren er helt afgørende for innovation og velstand i Danmark. Mænd er nemlig ikke særligt gode til omsorg, empati, forståelse, følelser og samarbejde. Og desuden har mænd et »macho-gen« og et stort behov for selveksponering, der gør det sværere for dem at se ressourcerne i andre mennesker. For et par uger siden fik LA-spidskandidaten Ole Birk Olesen ørerne i maskinen for at sige noget tilsvarende kritisk om kvinder. Til trods for at han i modsætning til Alfred Josefsen indledte sin kritik med at skrive, at der var tale om grove generaliseringer. Men når ret skal være ret, afslutter Josefsen faktisk sin klumme med at sige, at også mænd trods deres ringere forudsætninger kan opøve de afgørende feminine ledelsesværdier. Groft sagt ser frem til opblomstringen af »find din indre kvinde« og »sid ned og tis« kampagner i det danske erhvervsliv. Alt håb er endnu ikke ude.