Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Madsens lukkede mund

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Ekstra Bladets bidske chefredaktør Poul Madsen var blid som et lam i P1s program »Koranskolen« forleden. Madsen formåede ikke at stille et eneste kritisk spørgsmål til underviseren, fængselsimam Waseem Hussain. Hverken teologisk såsom: Er Koranen virkelig Allahs ord, som ikke kan anfægtes? Eller samfundsmæssigt såsom: Hvorfor er der en overrepræsentation af muslimer blandt nutidens terrorister? Poul Madsen nøjedes med nogle få åbne spørgsmål Allah – undskyld – a la: »Hvad tænker du om det?« i forhold til muslimske kvinders brug af tørklæder.

Ekstra Bladet tør, hvor andre tier, lød avisens slogan engang. Hvis Poul Madsen for fremtiden er ude med riven efter en politiker eller en notabilitet, skal vedkommende fremover bare servere et korancitat. Så er munden lukket på Madsen. Man går ikke i flæsket på Allah. Det er ikke halal.