Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Madoprustningen

Claes Kastholm Hansen: Den allerede berygtede sociologistuderende Ulla Holm hævdede for nogle uger siden, at den nordiske renæssance i enkelte kokkes køkken var udtryk for marcherende fascisme.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den legendariske kritiske journalist Leif Blædel bakkede hende gravalvorligt op i Weekendavisen, men da Blædel selv er en mand, der ikke viger tilbage for at karakterisere farseret solsort indbagt i limsten fra Stevns Klint som »en himmerigsmundfuld«, er det et spørgsmål, hvor stor tillid man kan have til ham. Nu hævder den tænderskærende Ulla Holm så i Berlingskes kronik, onsdag, at mad blot er en fortsættelse af krigen med andre midler.
Efter konteksten at dømme mener hun krigen i 1864, og i overensstemmelse hermed opfatter hun den nye »grænsekontrol« som en konsekvens af det nye nordiske køkken. At noget farligt går i svang, kan undertegnede Groft sagt, der netop har plantet såkaldte vildtremiser på sine udstrakte vidder i Nordjylland med økonomisk støtte fra Skov- og Naturstyrelsen, bekræfte. Betingelsen for støtten er nemlig, at man kun planter såkaldt oprindelige arter. Det er godt, at en sociologistuderende som Ulla Holm får spalteplads til at advare os i tide. Det skulle jo nødigt gå os som tyskerne i sin tid, der pludselig fandt sig i krig med hele verden.