Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Lyt til Lykketoft

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Mogens Lykketoft har brugt sit særlige VIP-kort fra FN til at slippe for at betale moms i USA. Ikke bare for sig selv, men også for sine danske venner, der kom på besøg. Det afslører Ekstra Bladet. Vennerne fik lov til at bruge Lykketofts særlige privilegier.

»Det er da helt korrekt forstået,« svarer Lykketoft, da Ekstra Bladet konfronterer ham med anklagerne. Lykketoft tager det helt roligt. »Jeg troede altså, at sagen handlede om noget mere alvorligt – anklager om bedrageri,« forklarer statsmanden. »Det er faktisk ikke noget, jeg har skænket mange tanker, fordi det handler om ca. fem pct. af regningen.«

Lykketoft afviser ikke, at han har fortalt sine gæster om muligheden for at slippe for moms. »Det kan da godt være, vi har joket med det. Men jeg synes, I er dybt nede i de små ting,« fastslår Lykketoft.

Tak til Mogens. Nu ved enhver momsunddrager, hvordan han skal svare på kritiske spørgsmål. Hvad skal man med advokatfirmaer i skattely og dyre mediekonsulenter, der skal hjælpe med at forklare, hvorfor man står nævnt i Panama-papirer. Bare lyt til Lykketoft.