Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ludere og professorer

Edith Thingstrup: En professor og kommunikationsrådgiver ved navn Roy Langer skælder ud over, at veluddannede unge mennesker får tilbudt ophold i store virksomheder og organisationer som ulønnede praktikanter.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er netop de veluddannede i hvide kitler frem for blåt arbejdstøj, der gennem praktikophold bliver til arbejdsmarkedets nye hvide slaver,« skriver professoren indigneret i Politiken.

Man på forstå på mandens raseri, at udbud og efterspørgsel er en uting, når det gælder fine mennesker fra universiteter, der naturligvis må have krav på gode, højtlønnede jobs på deres glatte eksamensbeviser.

»Vi gør os selv til billige ludere på arbejdsmarkedet,« fastslår Roy Langer. Dette vil Groft sagt imidlertid stille sig stærkt tvivlende over for. Man må gå ud fra, at netop prostituerede plejer at tage sig betalt for deres ydelser. Akkurat ligesom professorer, der skriver kronikker i Politiken. Her er den principielle forskel heller ikke særlig stor.