Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ligestillingsfundamentalisterne

I et klogt bidrag til ligestillingsdebatten beder stud.scient. pol. Lea Stentoft i Berlingske Opinion, onsdag, danske politikere lægge »de moraliserende argumenter på hylden« og koncentrere sig om de overordnede rammer for samfundet.

Claes Kastholm Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hendes bøn vil næppe blive hørt, for der findes, specielt i de skandinaviske samfund, en type politikere, for hvem ikke alene politikkens, men hele livets mening er at moralisere og dirigere med andre menneskers liv. Der er tale om politisk narcissisme, idet disse politikere - vi nævner i flæng socialdemokraten Britta Thomsen og den radikale Lone Dybkjær - mener, at alle ønsker den tilværelse, de selv har eller stræber efter. F.eks. er det som hovedregel meget ærgerrige kvinder, der får fråde om munden ved tanken om, at der ikke sidder lige så mange kvinder som mænd i børsnoterede aktieselskabers bestyrelser. Spørgsmålet er fuldstændig ligegyldigt, da det kun vedrører en umålelig promille af den danske befolkning, og Lea Stentoft spørger med rette, hvorfor ligestillings­fundamentalisterne (ikke Lea Stentofts, men Groft sagts grove betegnelse) altid kun fokuserer på kvinder i lederstillinger. Jamen, det er jo, fordi ligestillings­fundamentalisterne ikke interesserer sig for den mangfoldige virkelighed, men kun for deres eget spejlbillede. Ellers ville de jo i langt højere grad tænke på landets ve og vel, det vil sige: de ville slå et ordentligt slag for, at også Groft sagt bør sidde i landets bestyrelser, fortrinsvis i dem med de lukrative honorarer.