Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Liberalt ægteskab

06DEBEVA-AGNETE-SELSING-104.jpg
Eva Agnete Selsing Fold sammen
Læs mere

De kender årstalsargumentet, ikke? Altså det, der går sådan her: »vi skriver jo trods alt [indsæt årstal], og derfor kan det ikke passe, at [indsæt generisk forargelse]«.

Det er ikke særlig raffineret, men meget populært. Og det er lige præcis her, i ånden, at vi finder liberalismen. Det inkarneres for eksempel i en Karen Ellemann, socialminister (V), der ikke synes, at skilsmisser skal være besværlige. Klik og farvel, ikke også? Hun vil fjerne »uigennemskuelige instanser« og indføre gnidningsfrihed. Det er nu lunt. Og tilmed old school kræmmertænkning fra handelspartiet: Som på markedspladsen, hvor man jo kun køber og ejer en vare, så længe man gider at se på den. Vi får en idé: Når Ellemann er færdig med ægteskabsopløsnings-simplificeringen, kunne hun måske kigge på forældre-forpligtelsen i forhold til ugidelige teenagere?