Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

»Liberale« politikere

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

TV2 sender langt mere dansk produceret fjernsyn end DR. Det på trods af, at DR modtager 3,6 mia kr i licens-penge. Udsendelser på dansk fyldte 28,4 pct. af sendefladen på DR1 i 2014. TV 2 brugte til sammenligning 70,8 pct. af hovedkanalens sendetid på danskproduceret TV, viser tal fra Gallup TV-Meter.

Mette Bock, mediepolitisk ordfører for Liberal Alliance, mener, at DR har begået et tillidsbrud over for danskerne.

»Når der ikke er stillet politiske krav til, hvor meget dansk indhold DR1 skal sende, er det ud fra en tillid til, at DR ville løfte opgaven. DR er jo tvangslicensfinansieret. Det er ærgerligt, hvis vi politikere er nødt til at kræve detailstyring og sætte mål,« siger hun til jp.dk.

Venstres Ellen Trane Nørby er enig. »28,4 pct. danskproduceret indhold på DR1 er lavt, når man hvert år modtager en pengetransport med milliarder,« siger hun.

Hvordan kan de være så naive at tro, at der kommer andet ud af licensmidlerne, end det som DR selv beslutter? Men værre endnu: Hvordan kan de være så naive at tro, at en detailstyring af DR vil hjælpe? Problemet er ikke primært, hvad DR sender til danskerne. Problemet er den tvangsopkrævne licens-check, som danskerne er nødt til at sende til DR.

Man skal hverken græde over spildt mælk eller spildt licens. Men det må være tilladt at græde over spildte stemmer på »liberale« politikere.