Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Liberal erotik

Eva Selsing
Læs mere
Fold sammen

Der er gået liberalisme i erotikken, og det er smukt. Hvis De hører radio, er De bekendt med reklamer for utroskabssiden »Victoria Milan«. Her kan den gifte familiefader, Hemmelige Hans, møde den gifte familiemoder, Gedulgte Grethe, og så kan de i al hemmelighed opdyrke sanseligt land sammen. Det er gemmeleg for voksne – tænk på al spændingen, de skjulte beskeder, skumle møder og familiemedlemmer, der slet ikke aner uråd! Haha, det er næsten bedre end ekstremsport! Så mærkes det, at man lever.

Det er det, som er så besnærende ved vores liberale tidsalder: den taler til det nydelsessyge menneske, og dette menneske må ikke modsiges. For ingen med livet kært lægger sig ud med hedonisterne – at kritisere andre folks livsvalg medfører moralsk dødsstraf i Danmark. Så herfra skal der blot lyde et rigtig stort tillykke til Hans og Grethe med deres forehavende. Borte-tit-tit!