Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Lektorens tidslomme

05DEBjeve-Klaus-Kjoeller-Gr.jpg
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft
Læs mere
Fold sammen

Journalist og lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Søren Boy Skjold beklager sig i Politiken onsdag over, at avisen brugte kostbar plads på enorme farvefotosmykkede fødselsdagsportrætter af TV-quiz-vært Signe Molde og TV-udenrigskorrespondent Johannes Langkilde.

I stedet burde avisen, ifølge lektoren, have ofret plads på en dansk overlæge og professor, som regnes blandt de 3.000 vigtigste forskere i verden og har skrevet 500 artikler. Men professoren fik kun en kort omtale med et lille sort-hvidt billede samme dag.

Lektor Skjold lever i en tidslomme. I dag måles personers betydning på, hvor mange klik, de kan give i avisernes netudgaver. Om så professoren havde skrevet 1.000 artikler og været blandt verdens 100 bedste, havde det ikke ført til et stort farvelagt portræt.