Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Landbrugsstyrelsen har tydeligvis jord i hovedet

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Jord i hovedet

Peter Nedergaard

Landbrugsstyrelsen søger en ny agil coach »til opstart af ny stor agil organisation«. Agil betyder ifølge Ordbog over det Danske Sprog »hurtig, let og smidig i sine bevægelser,« og det blevet et af de nye modeord i jobannonceverdenen.

Den agile coach i Landbrugsstyrelsen skal indgå i »Agile Release Trains (ART’er) med ca. 150 medarbejdere«. (Tager Landbrugsstyrelsen sig nu også af togafgange?) En primær opgave for den nye medarbejder bliver på helt nyreligiøs vis »Coaching af agile teams i metodeforståelse og afholdelse af agile ceremonier«.

I det helt taget er alt blevet »agilt« i Landbrugsstyrelsen, ifølge hvad Groft sagt vil udnævne til månedens – trods hård konkurrence - mest forvrøvlede jobannonce. Ansøgningsfristen er 24. oktober, hvis en læser på trods af denne advarsel alligevel har lyst til at blive lutret i sin agilitet.

Terrorisme er på mode - igen

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Der er en bølge af trusler og terror i Europa. Der er skyderi foran synagogen i Halle i Tyskland og i København truer venstreekstremister folk, som de er uenige med og dænger politiske modstandere til med nazi-sammenligninger.

Måske kan den slags ske, fordi vi aldrig fik venstrefløjens førerskikkelser fra 1970erne og 1980erne til at fortælle deres børn, hvor meget de selv lignede de fascister, som de hadede.

I Radio 24/syv havde studieværten således 1. september digteren Klaus Høeck inde for at fortælle om sit liv. Han var åbenbart ud af den mest ekstreme del af vanvidsbevægelsen fra 1970erne og sagde om Ulrike Meinhof, at »hun var ikke terrorist, hun var byguerilla.«

Meinhof var den værste type terrorist, man kan tænke sig, som blandede tysk jødehad med mord. Klaus Høeck og hans kammerater forstod aldrig, hvad de havde gang i og derfor ser vi deres børn og muligvis børnebørn genopføre tragedien.