Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Lærenemme Robert

Klaus Kjøller: Der er tre vinkler at anlægge på runde Robert, som igennem mere end ti år har foretrukket kontanthjælp fremfor »skodjob« såsom vicevært.

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første vinkel er, at manden er en nasserøv, som burde skamme sig. Den har inspireret mange almindelige danskere til at svine Robert til på Facebook. Anden vinkel er ideologisk: at eksistensen af dovne, selvbevidste Robert truer velfærdsideologiens »menneskesyn« om, at arbejdsløse er stakler, som ydmygt og flittigt søger alle job, som de bare tilnærmelsesvis er i stand til at udføre. Og som derfor selv er helt uden skyld, hvis de ryger ud af dagpengesystemet. Fra denne ideologiske vinkel forbandes Robert både af røde og blå politikere. Den tredje vinkel er opbyggelig: at Robert, som har flere uafsluttede akademiske uddannelser bag sig, har lært af de mange unge politikere på Christiansborg, som klarer sig særdeles fint uden erhvervserfaringer og færdig uddannelse. Ansporet af disse forbilleder tager Robert lige nu den store tur i alle medier, så han kan blive så kendt, at han ved næste valg bliver MF for sit parti, »Nihilistisk Folkeparti«.