Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Lægemiddelindustrien

05DEBjeve-Hans-Hauge-172326.jpg
BMINTERN - Hans Hauge Fold sammen
Læs mere

Studenteroprøret kulminerede med, at humanisterne kom ind i VS, mens medicinerne blev medlemmer af DKP. De blev socialmedicinere, der skrev malerrapporter. Derfor troede de ikke på organiske sygdomme, kun på samfundsskabte.

Det er som at genopleve fortiden, når man hører ansatte fra Det Nordiske Cochrane Center på Rigshospitalet. For dem er lægemiddelindustrien den store fjende. »Den mest profitable industri på kloden« udtaler en overlæge. Det er da modbydeligt. En profitabel industri. Overlægen vil have et opgør med systemet. Industrien tilbageholder oplysninger, når de har »udsigt til milliardindtjening«.

Det ville være skønt for patienterne, hvis lægemiddelindustrien ikke fandtes, og at lægemidler blev udviklet af lavtlønnede travle, men socialt indignerede reservelæger og biokemikere i jobtilbud. Man er jo ikke innovativ, hvis man har udsigt til at tjene penge.