Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Lad os i frihedens navn overvåge alle statens embedsmænd

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialistisk frihed

Lars Møller

Mogens Jensen (A) er minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling samt for nordisk samarbejde og herudover er han en trofast partikammerat, der ubetinget følger parolen. Han støtter den nye socialdemokratiske mærkesag, den såkaldte Hækkerup-doktrin: Overvågning = tryghed = frihed. I den anledning har han besluttet at sætte fiskerne fri ved at installere overvågning på deres kuttere.

Fiskerne har ikke forstået det geniale ved overvågning, men Groft sagt synes, at det er en prægtig idé. Ministeren bør overveje at sætte alle statens embedsmænd fri og installere overvågning på deres kontorer. Man undgår svindel og spildtid og nedsætter sygdomsfraværet, fordi de vil føle sig trygge og fri. Dur det, bør næste skridt være resten af befolkningen.

Uniform

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

En ung muslimsk kvinde vil gerne i Forsvaret. Der er dog et aber dabei. Hun vil gå med hijab i forbindelse med uniformen. Det har Forsvaret afvist. Forsvarsminister Trine Bramsen siger: »Det er en bred skare af unge mennesker, vi får ind i Forsvaret. Der er sandsynligvis mange ønsker til, hvordan man går klædt. Det handler både om sikkerhed og ensartethed og om ikke at sende et signal.« Groft sagt er helt enig. Hun kunne også have sagt det kortere: Uniform betyder ens. Det kommer af det latinske uniformis – det vil sige »kun én form«.