Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Lad dog barnet

Claes Kastholm Hansen: Ovenstående replik fra Henri Nathansens fremragende drama »Indenfor Murene« blev gjort landskendt af John Price i TV-Teatrets opførelse og har, efter at Manu Sareen er blevet minister, opnået yderligere aktualitet.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere

Psykologen Finn Korsaa skrev i går i Berlingske en efter danske forhold usædvanlig klog kommentar, hvori han peger på den barnlige tilbøjelighed til at opdele verden i sort og hvid og patentere det hvide, mens det sorte lægges over på andre. Derfor, siger Korsaa - som dog fejlfortolker Paulus og derfor åbenbart ikke forstår det lutherske begreb om det onde - er det et problem, at vi har fået en studenterregering, dvs. et tegneseriehold.

Det er helt korrekt at sammenligne Sareen med en tegneseriefigur, men det er ikke fair over for ham at konfrontere ham med Kierkegaards præcise definition på det infantile stadium i menneskets udvikling. Kierkegaard forudsætter jo netop, at mennesket kan udvikle sig, men dette kan jo ikke gælde Manu Sareen, der åbenbart nåede sit optimum kort efter fødslen. I dette svære tilfælde er der ikke andet at gøre end at sige med Dante: »Her lades alt håb ude«, eller hvis man skønner, at det er for stort, da det jo er indskriften over ’Inferno’, så: »Lad dog barnet«.