Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Lad Borgerskabets Triumf skinne sit lys over landet

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Borgerskabets Triumf

Bent Blüdnikow

Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund har  stiftet et nyt parti med navnet Fremad. Det er et parti, der fuldkommen ligner de Radikale og afskyr nationalkonservativ indflydelse. Det er Simons 4. parti og Groft sagt håber det bedste for det nye parti - for morskabens skyld.

Det har vist sig, at hver gang håbefulde unge mennesker erklærer deres kærlighed til fremskridt og tager afstand fra gammeldags nationale og konservative værdier, ender det med idealistisk bragesnak.

Hvad de borgerlige partier mangler er opfindsomhed i valg af partinavn.

Lad os få et rigtigt nationalkonservativt parti med navnet Borgerskabets Triumf, gerne med Poul Schlüter som regeringschef, Martin Aagerup fra CEPOS som nulskatsminister, Groft sagteren Lars Møller som krigsminister og Asger Aamund som finansminister.

Så vil der ske noget.

Fyldestgørende anmeldelse

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ifølge Furesø Avis anmeldte Bertel Funch fra Værløse et organiseret cykeltyveri, mens tyven hoppede ud fra en bil med østeuropæiske nummerplader og begyndte at indsamle cykler. Funch ringede til politiet, men det kunne han have sparet sig. Hvis han ikke havde et foto eller et bilnummer, ville politiet ikke tage imod anmeldelsen.

Groft sagt kan godt forstå, at Bertel blev en anelse negativ, men ifølge politiet levede han ikke op til kravene for en anmeldelse. Han manglede et foto af tyven, dennes adresse, nummeret på køretøjet samt de impliceredes skonumre.

Det var formentlig tyveri, men hvad havde han tænkt sig? At politiet skulle gribe ind? Det kan godt være, at borgerne mangler retssikkerhed, men ved han ikke, at politiet mangler ressourcer?