Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kys og cola

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

Hvis medarbejderne hos PostNord bliver forulempet af bøller under deres arbejde i ghettoen Vollsmose, findes der heldigvis en enkel løsning. »Det stærkeste magtmiddel, vi har, er kys og cola.« Sådan lød budskabet i Aftenshowet på DR1 forleden. Ikke fra foreningen af læskedrikfabrikanter. Ikke fra foreningen af prostituerede på Fyn. Men fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Olav Rabølle Nielsen, som er formand for kommunens børn og unge-udvalg.

Hvis det stærkeste magtmiddel, vi har, er kys og cola, bliver det for alvor nødvendigt at uddele masser af den slags. I håb om at smitte nogle bandemedlemmer med noget fælt eller for at ætse deres tænder væk. Men det kan vare længe, inden resultaterne viser sig. Om vi andre går i burka eller hijab til den tid, er ikke til at sige. Vi får dog næppe lov til at kysse, hvem vi vil. Men én ting er sikker. Olav Rabølle Nielsen vil næppe være medlem af byrådet i Odense. Hvad skal man med et byråd, når man bare kan spørge sin lokale bandechef?