Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kun vold på højrefløjen

Edith Thingstrup: På b.dk udtalte den Lenin-begejstrede RUC-historiker Chris Holmsted Larsen forleden, at »højrefløjen simpelthen er mere voldsparat«.

Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er skatteminister Peter Christensen blevet sur over. »De senere år er brostenene fløjet i Københavns gader ved adskillige lejligheder. Hvem sagde »voldsparat«,« spørger skatteministeren i Berlingske.

»Det var ikke Jonni Hansen og hans ynkelige flok i det lille danske nazistmiljø, men venstreekstremister af den hippe og coole slags.«

Peter Christensen har tydeligvis misforstået noget. Hvis man er venstreekstremist, er man automatisk et bedre menneske. Det så man f.eks. da den amerikanske kunstner Shepard Fairey i den forgangne uge malede et billede på en gavl ved det tidligere Ungdomshus på Jagtvejen. Efter en omgang hærværk måtte Fairey acceptere at fjerne ordet »peace«, altså fred. Og nu er alt fryd og gammen på venstrefløjen.

»Det nye værk var ment som en hyldest til progressiv ungdomskultur. Jeg håber, at den nuværende dialog vil resultere i et positivt fælles samarbejde,« skriver kunstneren i en presse- meddelelse.

Tonen er god. Og kunstneren er kujoneret på plads. Hvem har brug for »peace«? Det er jo kun højrefløjen, der anvender vold og trusler, er det ikke?