Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kritisk journalistik

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

I et nyt husstandsomdelt magasin præsenterer Liberal Alliance sine politiske ideer og sine politikere. »Kritik er der ikke noget af,« konstaterer TV2.dk.

»Det er os, der fortæller historien om, hvem vi synes, vi er, og hvad vi synes er de vigtige dagsordner,« forklarer partileder Anders Samuelsen. »Vi forsøger at fortælle det, vi ville fortælle, hvis vi mødte vælgerne hjemme i deres dagligstue.«

Men TV 2s journalist er ikke tilfreds. »Kan du forstå, at man kan opfatte det som ren propaganda?« spørger journalisten. Og naturligvis kan seerne være forvisset om, at journalisten ville have stillet præcis det samme irrelevante spørgsmål til enhver anden politiker, der udsendte politisk materiale.

Ikke at man nogensinde har oplevet den slags spørgsmål til socialdemokrater, SFere og andre. Men tænk tanken. Tænk, hvis de røde journalister var lige kritiske over for alle partier. Nåh, nej, så ville verden jo se anderledes ud. Og det gør den ikke.