Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kristne Kina

Selv om Politikens nuværende og forhenværende chefredaktører er præstesønner, har det ikke fået dem til at bremse det afkristningsprojekt, som den kulturradikale kommunist Hans Kirk startde engang i 1930erne. Den nuværende anti-kirkelige regering hjælper godt til. Men så er der noget underligt noget. De er oprørte over, at antallet af kristne falder i Betlehem. Hvorfor glæder de sig ikke, ligesom de gør i Gaza? Og så er der Kina. Som bekendt stormer kristendommen frem der. Det bliver verdens største kristne land.

Det skriver DRs Jan Larsen en kronik om i Politiken. Styret fjerner kors og nedriver kirker. Kristendommen skal væk fra det offentlige liv. Jamen, hvorfor jubler de ikke? Altså Politikens læsere? Det kan da ikke passe, at de er kritiske? For der sker jo i Kina nøjagtig det samme som i Danmark. I København, Bejing og Wenzhou fjerner de kirker. Så hvad er problemet?