Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kristendommen renset

Læs mere
Fold sammen

Der er kommet en bestemt tankefigur ud af attentatet på Charlie Hebdo, eller den fremføres, hver gang der har været en terroraktion udført af islamister. Tankefiguren siger: »Det har ikke noget med islam at gøre. Islam er fredens religion. Der er tale om ekstremister, radikale eller fundamentalister, som har misfortolket teksten«. Sådan siger imamer og islamforskere – tro og videnskab er enig.

Den tankefigur må vi tage til os, for den befrier kristendommen fra alle forbrydelser op gennem historien. Nu kan vi frejdigt sige, at inkvisition, jødeforfølgelser, Kristi stridsmænd, Frelsens Hær, jesuitter, Opus Dei, heksebrændinger, tvangsdåb, Ku Klux Klan, abortdræbere, Jehovas Vidner, mormoner, eksorcister, fromme koloniherrer, slaveejere, ydremissionærer, missionsfolk, modstandere af kvindelige præster og homovielser, præster der er medlemmer af Dansk Folkeparti – alt det og alle dem, der har gjort det i kristendommens navn. De er tilgivet: Det har intet med kristendom at gøre.