Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kram eller kvælertag

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Alternativet ønsker, at skolebørn skal modtage obligatorisk undervisning i medborgerskab. Det skriver partiets folkeskoleordfører, Carolina Maier, i en klumme hos netavisen Altinget.dk. »Medborgerskabsfaget skal sætte eleven i stand til at agere i en globaliseret verden,« skriver den alternative politiker. »Det sker ved introduktion til grundlæggende demokratiske rettigheder, til grundloven, børnekonventionen og menneskerettighedskonventionen. Samtidig undervises der i etik, kultur, religion, samfund og andre livs- og verdenssyn som eksempelvis ateisme og agnosticisme.«

Således rustet med Alternativets fikse ideer, skal danske skolebørn fremover gå ud i den vide verden bevæbnet med store blå øjne og et hoved under armen. For, ak! Verden er ond.

Skal man begå sig globalt, bør man vide, at når diktatorer, islamister og andre banditter besvarer empati med et kram, så er det givetvis et kvælertag.