Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Koranen i kirken

Gad vide, hvad de er ved at lave Vor Frue Kirke – Københavns Domkirke – om til i takt med, at sognets medlemmer forlader kirken? Eller man kunne spørge med Grundtvig: Hvi er Herrens Ord forsvundet af Hans hus? En kristen kirke er den ikke længere.

Morgenandagten, der er henvist til P2 klassisk, er ved at drukne i orgelmusik. Tilbage er en kvart salme med et alenlangt forspil. Det mest spøjse var dog en eller andet multikulturel kulthandling, der blev afholdt med deltagelse af en tyrkisk imam, Hodja Hüseyin Gültekin, som optrådte med den antijødiske sura »Al-Fathia«, justitsminister Søren Pind, sufi-lyrikoplæsning og en dansk forfatter, der kom med »refleksioner«. De kunstnere kan sådan noget.

»United we stand«, hed showet – dog ikke med fortsættelsen: »Divided we fall«. Gad vide, om det var en Judenfrei kulthandling? Ren ideologi er det under alle omstændigheder, for vi er ikke united, og det er ufatteligt, at Søren Pind er med til legitimere den slags pjat. Hvad er det dog for en regering, vi har?